Εγκαινιάστηκε το «Μελισσανίδειον Μέλαθρον» στο Βέρμιο – (Φώτο)

melisanidioΤα εγκαίνια του νεόδμητου κτιρίου «Μελισσανίδειον Μέλαθρον» τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Το «Μελισσανίδειον Μέλαθρον» αποτελεί δωρεά και κατάθεση ψυχής των αδελφών Δημητρίου και Ιακώβου Μελισσανίδη, στη μνήμη του πατέρα τους αειμνήστου Ζώρα Μελισσανίδη, ενός φλογερού ποντίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δαπάνη του κτιρίου ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν εξ΄ολοκλήρου δωρέα των αδελφών Μελισσανίδη.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς με την σύζυγό του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Οικονόμου, βουλευτές, δήμαρχοι καθώς και οι αρχές του τόπου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγιασμός τελέστηκε, με τον σταυρό ευλογίας που εδωρήθη από τον Αυτοκράτορα της Τραπεζούντας Μανουήλ Γ΄τον Μεγάλο Κομνηνό, για το σκευοφυλακίο της Ιεράς Μονής στις αρχές του 14ου αιώνος.

0-melis

0-melis1

0-melis2

0-melis4

0-melis5

0-melis6

0-melis7

0-melis8

Εμφανίσεις: 80130
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!