Κορωνείας: ''Να σπάσουμε το κέλυφος του εγωισμού και να γίνουμε άνθρωποι προσφοράς''

koronias1

Ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη την μνήμη του Αγίου ενδόξου Παντελεήμονος του ιαματικού.

Στις ακολουθίες του εσπερινού, της Λιτανεύσεως της Ι. Εικόνος του Αγίου, του Όρθρου αλλά και της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος άγει και τα ονομαστήριά του.

Στην ομιλία του κατά τον εσπερινό ο κ. Παντελεήμων τόνισε ότι φαίνεται παράδοξο το ότι στο Απολυτίκιο του Αγίου ενώ τον αποκαλούμε ιαματικό του ζητάμε να πρεσβεύει για την άφεση των πταισμάτων μας.

Ενώ συνέχισε λέγοντας “Αυτό γιατί τα πταίσματά μας δηλαδή η αμαρτία είναι η αιτία όλων των κακών που εισέρευσαν στο ανθρώπινο γένος. Όταν ελευθερωθούμε από την αμαρτία αντιμετωπίζουμε και την αρρώστια και τον θάνατο με εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού και αισιοδοξία.”

Πορευόμαστε από τη γη στην Βασιλεία των Ουρανών που προγευόμαστε από τώρα «εν τη εκκλησία» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο εορτάζων Μητροπολίτης.

Στο τέλος της Λιτανείας μαζί με τις ευχές του ο κ. Παντελεήμων ευχόμενος προς το εκκλησίασμα σημείωσε ότι: “ο Άγιος Παντελεήμων μας δίδει και το φάρμακο για την υπέρβαση της κρίσεως σήμερα, αυτό είναι η προσφορά. Εάν σπάσουμε το κέλυφος του εγωισμού μας και γίνομε όλοι άνθρωποι προσφοράς, τότε θα νικήσουμε και την απληστία των ολίγων που απομυζούν τους πολλούς και τον ακόρεστο υπερκαταναλωτισμό των πολλών, που μας οδηγούν στην κρίση.''

Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε καταλλήλως ο Αρχιμ. π. Ανδρόνικος Αλεξάκης, που εξέφρασε και τις ευχές για τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

koronias

koronias2

Εμφανίσεις: 63974
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!