Στο Μεσιανό Γιαννιτσών τίμησαν τον Άγιο Παντελεήμονα

1

Με μεγάλη συμμετοχή κλήρου και λαού η ενορία του Μεσιανού Γιαννιτσών εόρτασε την πανήγυρη του προστάτου της Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την προσωπικότητα του Αγίου Παντελεήμονος. Τόνισε ιδιαίτερα την μεγάλη πίστη του στον Έναν και Αληθινό Θεό και το γεγονός ότι ομολόγησε την πίστη του αυτή χωρίς να πτοηθεί από τους ειδωλολάτρες της εποχής του και την εξουσία των αρχόντων.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη ενότητας και ομοψυχίας στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα σύγχρονα προβλήματα ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος εξήρε την πνευματική εργασία του εφημερίου της ενορίας, Αρχιμ. Βασιλείου Κόστιτς καθώς και την συμπαράσταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των πιστών της περιοχής.  
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου στους δρόμους του χωριού.

7

13

Εμφανίσεις: 74296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!