Η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου στη Μονή της Πάτμου

DSCN0262

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στο Καθολικό της Ιεράς Βασιλικής, Σταυροπηγιακής και Κοινοβιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγο πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της π. Κυρίλλου Πέντε, μέσα σε ατμόσφαιρα άκρως συγκινητική και επιβλητική.

Πλήθος Πατμίων και επισκεπτών της Πάτμου κατέκλυσαν την Ιερά Μονή, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Ενθρόνιση, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ως Τοποτηρητής και Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Προηγήθηκε η απονομή στον νέο Ηγούμενο του οφικίου του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και στη συνέχεια αναγνώσθηκε από τον ανωτέρω Μητροπολίτη το Πατριαρχικό και Συνοδικό Πιττάκιο διά του οποίου αναγνωρίζεται και επικυρώνεται η εκλογή του ως Ηγουμένου.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Κώου παρέδωσε στον Ηγούμενο την Ποιμαντορική Ράβδο και τον οδήγησε στον Δεσποτικό Θρόνο.

Ο π. Κύριλλος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε τους Αγίους του νησιού, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τους αδελφούς της Μονής, τους οικείους του, τους τοπικούς άρχοντες και τους πιστούς, ζήτησε συγχώρεση και παρακάλεσε και προσκάλεσε όλους σε συμπόρευση και προσευχή για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. 

Στην ενθρόνιση περέστη συμπροσευχόμενος και  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. 

Φωτ: Πεισίστρατος Κεφαλάς

DSCN0261

DSCN0269

DSCN0273

Εμφανίσεις: 65196
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!