Τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου

kallinikos

ROMFEA.GR | Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Καλλινίκου στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλο, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Αρχιμ. Καλλίνικος Νικολάου, συμπαραστατούμενος από πλειάδα κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε: «Θαυμάζουμε τους Αγίους για την ανδρεία τους, για την Πίστη τους, για την καρτερία τους, για την υπομονή τους, για την αυτοθυσία τους και την προσήλωσή τους.»

«Μελετώντας τα μαρτυρολόγια της Εκκλησίας μας διαπιστώνουμε ότι το μαρτυρικό φρόνημά τους διαμορφώνονταν από τους εξής παράγοντες: α)Από την πνευματική προετοιμασία τους με βάση τους λόγους του Κυρίου ο οποίος τους προειδοποίησε ότι θα διωχνούν και θα μαρτυρήσουν αλλά να έχουν χαρά εις την καρδίαν τους β) ο Κύριος τους ενθάρρυνε στο μαρτύριό τους με διάφορα: οράσεις και θαυμαστά γεγονότα γ) Η αναπλήρωση του υστερήματος των παθημάτων του Ιησού Χριστού. Οι μάρτυρες πίστευαν ότι αυτά που υπέφεραν αυτοί, τα υπέφεραν αναπληρώνοντας τα μαρτύρια του Ιησού Χριστού κατά τον Απόστολο Παύλο (Κολ. Α24) «Νυν χαίρω εν τοις παθημασί μου υπέρ υμών και αναπλήρω τα υστερήματα των θλίψεων του Χριστού εν τη σαρκή μου, υπέρ του σώματος αυτό Δ) και τέλος η εσχατολογική προσδοκία «ουκ άξια τα παθήματα του νυν καιρού προς τη μέλλουσα ημίν αποκαλυφθήναι δόξα» (Ρωμαίους 8,18).»

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους εορτάζοντες ιερείς να αποκτήσουν το αγωνιστικό και θυσιαστικό φρόνημα του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Καλλινίκου.

kallinikos1

kallin1

kallin

Εμφανίσεις: 48532
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!