Κορίνθου: "Τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν προβλήματα, στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας"

ImageΓια τις προσλήψεις των ιερέων μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιος, καθώς και για τις ελλείψεις που υπάρχουν στις Ιερές Μητροπόλεις.

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «η κα Υπουργός είπε ότι υπάρχει υπερεπάρκεια ιερέων σε σχέση με την σύμβαση, δηλαδή με τον αριθμό των ιερέων που προέβλεπε η σύμβαση 1950, και η οποία προέβλεπε να είναι 8500 ιερείς στην Ελλάδα.»

«Ξεχνά όμως η κα Υπουργός ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας τότε, ήταν περίπου 7,5 εκατομμύρια. Ξεχνά ακόμη η κα Υπουργός ότι η Κυβέρνηση του 1940, επέτρεπε στην Εκκλησία ανά χιλίους κατοίκους σε μια ενορία να υπάρχουν επιπλέον ιερείς», πρόσθεσε ο κ. Διονύσιος.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στα κενά της επαρχίας του, αλλά και στα κενά άλλων Μητροπόλεων.

«Καλό θα είναι να μην γίνονται τέτοιου είδους δηλώσεις εκ μέρους των αρμοδίων, οι οποίες είναι πυροτεχνήματα και οι οποίες κατά την απλή μου λογική, το μόνο που μπορούν να δημιουργήσουν είναι προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Διονύσιος.

Επίσης ο Μητροπολίτης, υπογράμμισε: «Κανένα Κράτος δεν μπορεί να μας καθορίσει τι προσωπικό πρέπει να έχουμε, το Κράτος οφείλει να πληρώνει τους Κληρικούς, έναντι της περιουσίας που έλαβε από την Εκκλησία».

Κλείνοντας ο κ. Διονύσιος, αναρωτήθηκε ότι «δεν καταλαβαίνω τους λόγους που το Κράτος αυτή την στιγμή δείχνει, ότι ερωτοτροπεί με την άρση των όρων μισθοδοσίας του κλήρου και γιατί το κάνει».

«Αυτό μου έχει δημιουργήσει πάρα πολλά ερωτηματικά», πρόσθεσε ο κ. Διονύσιος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{youtube width="600" height="420"}mfjj6wtyCM4{/youtube}

Εμφανίσεις: 44870
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!