Προικονήσου, Καισαριανής και Βεροίας στη Παναγία Σουμέλα

soumelaΤον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά που βρίσκεται στις πλαγίες του Βερμίου, επισκέφθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι Σεβ. Μητροπολίτες Προικονήσου Ιωσήφ, Καισαριανής Δανιήλ και Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Οι Μητροπολίτες έγινα δεκτοί από Μέλη του Πανελληνίου Ιδρύματος "Παναγία Σουμελά", και εν συνεχεία εισήλθαν στο ναό όπου προσκύνησαν την θαυματουργού εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Ακολούθως παρακολούθησαν μουσική παράσταση με τίτλο «Ψυχή και Σώμα» από τους διδάκτορες αδελφούς Ματθαίο και Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη στο προαύλιο χώρο της Σουμελά.

Τα δύο αδέλφια ταξίδεψαν με την λίρα το πλήθος των προσκυνητών, ειδικά με την ενότητα που ήταν αφιερωμένη στον Μίμη Πλέσσα, γνωστές κλασσικές άριες, επιλεγμένα τραγούδια από το ελληνικό παραδοσιακό ρεπερτόριο, σύγχρονη ελληνική μουσική αλλά και ένα εθνικό μουσικό ταξίδι ανά τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, μετά το πέρας της μουσικής παράστασης, ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Βεροίας.

«Το πλατύσκαλο που ανεβήκαμε στη ζωή, ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων. Μαζί με τον αδελφό μου, μας πήρε από το χέρι και μας σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία, γι΄αυτό θέλουμε ενώπιον όλων να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», ανέφερε συγκινημένος ο κ. Τσαχουρίδης.

Τέλος να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, επεφήμησε το νεαρό τραγουδιστή, λέγοντας στα ποντιακά: «Να λελέβω σε πουλόπομ», δηλ. (Να σε χαίρομαι παιδάκι μου), ως αντίδωρο για τα ωραία τραγούδια που τραγούδησε.

panagia-soumela

prikonisou-soumela

kaisariannis-soumela

beroias-soumela

sinaulia

sinaulia1

Εμφανίσεις: 36308
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!