Ένας χρόνος χωρίς τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Άνθιμο

rethimnis1Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα τελέσθηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου στο Ρέθυμνο, το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Κυρού Ανθίμου από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης  κ. Ειρηναίο και όλων σχεδόν των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης.

Το παρόν επίσης έδωσαν πολλοί κληρικοί , μοναστικές αδελφότητες, επίσημοι και πλήθος κόσμου από όλη την Κρήτη στον πολυαγαπημένο και πολύκλαυστο Ιεράρχη της Κρήτης που έφυγε πέρυσι ανήμερα της Παναγίας σε ηλικία μόλις 57 ετών μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του, ο άξιος και αγαπημένος του διάδοχος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος έκανε μία αναδρομή της ζωής και της ενάρετης και δραστήριας πορείας του μακαριστού Ρεθύμνιου Ιεράρχου, τονίζοντας το πανθομολογούμενο έργο του και την πνευματική αρχοντιά που διέθετε το πρόσωπο του, καθώς και το σημαδεμένο τέλος του , την 15η Αυγούστου του 2010, ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που ο μακαριστός υπεραγαπούσε και διακονούσε σε όλους τους σταθμούς της επίγειας ζωής του.

Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας οι Αρχιερείς, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. ΕΙρηναιου τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού κ. Ανθίμου στον προαύλιο χώρο του κοιμητηριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και εν συνεχεία ανεχώρησαν για την Ιερά Μονή Ατάλης - Μπαλή όπου ο μακαριστός Μητροπολίτης διετέλεσε Ηγούμενος και εγκαινίασαν τον χώρο φιλοξενίας των προσφερθέντων προσωπικών του Ιερών Αμφίων και άλλων αντικειμένων κατόπιν της επιθυμίας του να παραμείνουν μετά την κοίμηση του, στο μοναστήρι που αναστήλωσε εκ βάθρων και απο το οποίο και εξελέγη Μητροπολίτης.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος στο γεύμα που προσφέρθηκε στην μνήμη του Προκατόχου του. εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στο ετήσιο μνημόσυνο.

rethimnis

Εμφανίσεις: 45951
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!