Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ρεθύμνης στο Πανεπιστημιακό Μουσείο

rethymnoy1

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Μουσείο Εκπαίδευσης του Εργαστηρίου Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος στο Φοιτητικό και Πολιτιστικό Κέντρο Ξενία συνοδευόμενος από τον πατέρα Ιωάννη Μαυρουλάκη.

Τον Σεβασμιότατο υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Εργαστηρίου και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, καθηγητής κ. Α. Χουρδάκης και οι συνεργάτες του κ. Χρηστίδης, κ. Σούκα και κ. Αυγενάκη και ξεναγήθηκε στους χώρους και στα εκθέματα του Μουσείου που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Σεβασμιότατος περιηγούμενος το χώρο θυμήθηκε τα μαθητικά του χρόνια με νοσταλγία και αγάπη και είχε να εξιστορήσει εξαιρετικές ιστορίες ζωής από τους δικούς του δασκάλους και την μαθητική του ζωή, συγκινώντας τους παριστάμενους.

Στον χώρο αυτό, όπου εκπαιδεύονται στην ιστορία του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού και της νεοελληνικής εκπαίδευσης όχι μόνο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς που ενδιαφέρονται για την παιδεία του τόπου και θέλουν να γνωρίσουν τον τρόπο δουλειάς στο Πανεπιστήμιο, αυτές οι ιστορίες ζωής από τον Σεβασμιότατο έχουν ξεχωριστό και ειδικό βάρος.

Ειδικά μάλιστα σε μια περίοδο όπου το σχολείο τείνει να απολέσει τον παιδαγωγικό και ανθρωπιστικό του ρόλο και έχει αποκοπεί από το κοινωνικό και παραγωγικό του πλαίσιο, επιτελώντας απλά ένα μηχανιστικό τρόπο μεταβάσεων από βαθμίδα σε βαθμίδα, με αναπόφευκτη δυστυχώς συνέπεια την απαξίωση του έργου του εκπαιδευτικού που στις μέρες μας ταλανίζεται από μύρια δεινά.

Ο Σεβασμιότατος συνεχάρη τον κ. Χουρδάκη και τους συνεργάτες του που παραβρέθηκαν στην υποδοχή για το πολιτιστικό αυτό έργο του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο και στην Κρήτη και τους ευχήθηκε «καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο  εμπεδόμοχθο αλλά και συναρπαστικό έργο τους».

Ο Κοσμήτορας επίσης ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο για την τιμητική αυτή επίσκεψη στο Μουσείο και Εργαστήριο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου και για τα αμέριστα συναισθήματα χαράς και αγάπης που εξέφρασε, αγκαλιάζοντας το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο του Πανεπιστημίου μας που θεμελιώνει τις καλές σχέσεις του Ιδρύματος και της τοπικής κοινωνίας.

Εμφανίσεις: 61433
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!