Ο λαός της Σάμου τίμησε τους Αγίους του νησιού

DSC 0398

Η Ιερά Μητρόπολη Σάμου γιόρτασε για 16η χρονιά την ιερά μνήμη των εν Σάμω διαλαμψάντων Αγίων, Λέοντος, Ερμογένους και Ηρακλείου, των επισκόπων Σάμου, Λέοντος, Θεοδώρου και Γρηγορίου των στρατιωτικών μαρτύρων, του νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου και εν Εφέσω αθλήσαντος, και του Οσίου Παύλου του Λατρινού.

Το Σάββατο 3 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων στην παραλιακή Λεωφόρο της πόλης. Εντυπωσιακή υπήρξε η συμμετοχή των πιστών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό αλλά και την πλατεία Πυθαγόρα, όπου κατέληξε η ιερά Λιτανεία.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου το πρωί, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου στο τέλος της οποίας τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη των απανταχού Σαμίων, καθώς έχει καθιερωθεί η Κυριακή των Σαμίων Αγίων να είναι αφιερωμένη στους αποδήμους Σαμίους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απένειμε την ανώτερη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως στον Σάμιο κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων του Οικουμενικού Θρόνου, συγγραφέα, ιστορικό, μελετητή της Λαογραφίας και Διευθυντή του Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών καί Πολιτισμικών μελετών ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την συνεισφορά του στην ανάδειξη της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Αγιολογίας της Σάμου.  

DSC 0393

DSC 0405

Εμφανίσεις: 48704
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!