Εσπερινός της Μεταμορφώσεως στο Μεγάλο Μετέωρο (ΦΩΤΟ)

roysano1

Kοσμοπλημμύρα στις λατρευτικές εκδηλώσεις της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος - Μεγάλο Μετέωρο κατά την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού σήμερα το απόγευμα.

Να πούμε πως και στο έτερο πανηγυρίζον Μετεωρίτικο Μοναστήρι του Ρουσάνου, το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, οι προσκυνητές ήταν πάρα πολλοί τιμώντας την μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας .

Στην ακολουθία του εσπερινού στο Μεγάλο Μετέωρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης «ΣΤΑΓΩΝ και ΜΕΤΕΩΡΩΝ» κ. Σεραφείμ ο οποίος τόνισε ότι η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί Μέγα γεγονός που χωρίς να αλλοιώνει την ανθρώπινη φύση του αποδεικνύει την Θεϊκή του υπόσταση.

Επίσης ο κ. Σεραφείμ τόνισε την μεγάλη σημασία της Μεταμόρφωσης κυρίως για τον σύγχρονο άνθρωπο που θα πρέπει να μεταμορφωθεί ώστε μέσα από την πνευματική του μεταμόρφωση να οδηγηθεί προς την σωτηρία του.

Τέλος αναφέρθηκε στην προσφορά του Μεγάλου Μετεώρου και της Mετεωρίτικης μοναστικής πολιτείας στην πνευματική αναγέννηση τονίζοντας τις προσπάθειες του Ηγουμένου της Αρχιμ. Νύφων και της συνοδείας του.

roysano2

roysano3

roysano4

roysano6

roysano7

roysano9

roysano11

Εμφανίσεις: 59993
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!