Λιτάνευση της Εικόνας του Οσίου Σάββα στη Κάλυμνο - (Vid)

agios_savvas_litaneiaΜε την λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας του Οσίου Σάββα του εν Καλυμνω ασκησαντως της φυλασσόμενης εις την πρώτη Αγία λάρνακα του Αγίου, από την πλατεία ταξί –Κεντρική πλατεία- Ι.Μ.Ναο, συνοδεία της φιλαρμονικής και αγήματος του 5/42 Τ.Ε.Καλυμνου, ολοκληρώθηκε το 6ημερο των εορτασμών της Μητροπόλεως Λ.Κ.Α. που περιλάμβανε εκθέσεις φωτογραφικού υλικού, καλλιτεχνικές εκδηλωσεις,ομιλιες κ.α.

Η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας του Οσίου Σάββα του Εν Καλυμνω έγινε στην πλατεία του σταθμού ταξί Ποθιας και με σχηματιζομενη πομπή με κατεύθυνση τον Ι.Μ.Ναο του Σωτηρος Χριστού ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα.

Στην συνέχεια εψαλει μεθεόρτιος πανυγηρικος εσπερινός πρωτοστατουντος του Μητροπολίτη κ.κ Παισίου, συνοδευμένος από μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής Βυζαντινής Σχολής της Μητροπόλεως, υπό τις οδηγίες των διδασκάλων τους.

Στην πομπή να σημειωθεί ακολούθησαν ο ιερός κλήρος του νησιού, οι αρχές, άγημα τουΤαγματος Ευζώνων, τμήμα του ΛΕΚ, η Δημοτική Φιλαρμονική κα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{vimeo width="620" height="400"}27409280{/vimeo}

Εμφανίσεις: 32484
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!