Στις Κατασκηνώσεις και τις Ι. Μονές της επαρχίας του βρέθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

40nthimero Mnimosino p. Evag. Stamouli 001

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Ηλιοδρομίτη και τον Αρχιδιάκονο π. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου Κηρίνθο Κηρέως, όπου τέλεσε την θεία λειτουργία και το τέσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Ιερέως Ευαγγέλου Σταμούλη, κατά σάρκα πατρός του σημερινού εφημερίου της Κηρίνθου π. Δημητρίου Σταμούλου.

Μετείχαν οι ιερείς των γειτονικών χωριών και το αναλόγιο πλαισίωσαν και λάμπρυναν οι ιερείς π. Ανάργυρος Στουραΐτης, π. Νικόλαος Κωνσταντής και λοιποί ιεροψάλτες περί αυτών.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 4 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου Ιστιαίας.

Κατά την έλευση του Μητροπολίτου Χαλκίδος στον Ιερό Ναό, ο εφημέριος π. Μιχαήλ Σαμαράς και οι παρόντες πιστοί επεφύλασσαν στον Ποιμενάρχη τους θερμή υποδοχή. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, αναλύοντας τη διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή, περί της ιάσεως του παραλυτικού.

Έψαλλε ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής του παραρτήματος της Σχολής της Μητροπόλεως στην Ιστιαία κ. Παναγιώτης Αναστασίου και ο υπερογδοηκοντούτης και ακάματος ιεροψάλτης της ενορίας κος. Αθανάσιος Κουρταλής.

Μετά το πέρας της θ. λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στους πιστούς, που κατέκλυσαν το χώρο του ενοριακού Ναού, την ευαρέσκεια του για την παρουσία τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς στα Ήλια, έλαβε χώρα η εορτή της Δ΄ Κατασκηνωτικῆς Περιόδου (κοριτσιών Ε΄-Στ΄ Δημοτικού) με αρχηγό την κ. Ματίνα Κουβαρά. Στον καταληκτήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε τα νοήματα και τα διδάγματα των όσων τα παιδιά πρόβαλλαν.

Τη Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Αυγούστου2 013,  ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης.

Την κυριώνυμη ημέρα ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε στο κήρυγμά του κατά σειρά τα γεγονότα της θείας Μεταμορφώσεως και αναφερόμενος στο σήμερα, τόνισε πως καθήκον του καθενός είναι η στοχοθεσία του Απ. Παύλου: πνευματική καλλιέργεια «ἄχρις οὗ μορφωθῇ Χριστὸς ἐν ὑμῖν» (Γαλ. 4, 19).

Lixi Kataskinosis Periodos 4 2013 002

Panigiri Metamorfoseos - Moni Os. David 2013 001

Panigiri Metamorfoseos - Moni Os. David 2013 003

Εμφανίσεις: 60046
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!