Νέας Σμύρνης: «Η ζωή του χριστιανού βρίσκεται σε μόνιμο αγώνα» - (Φώτο)

0-neas-smirnisΜε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Αυγούστου, η μνήμη του Αγίου Νικάνωρα του θαυματουργού στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας και στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίου Νικάνωρος.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης στο κήρυγμά του, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας, που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί για ακόμη μια φορά στα ελληνικότατα χώματα της Μακεδονίας και να συνεορτάσουν μαζί τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Νικάνωρα και προστάτου της πόλεως Καστοριάς.

Ο κ. Συμεών κάλεσε τους εκατοντάδες πιστούς να προσευχηθούμε στον Άγιο της Εκκλησίας μας να μας ενισχύσει ώστε να εκπληρώσουμε τον επί γης σκοπό μας, που είναι η σωτηρία μας.

«Γιατί οι Άγιοι είναι η δόξα της Εκκλησίας, αγωνίσθηκαν στο θέλημα του Κυρίου μας, ανταποκρίθηκαν στο ευαγγέλιό Του, απέκτησαν χαρίσματα και έγιναν η ζώσα εικόνα του Χριστού μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Εκκλησία μας έχει για τον άνθρωπο ένα όραμα, που οδηγεί στην σωτηρία της ψυχής του και στην αιώνιο ζωή», υπογράμμισε ο κ. Συμεών, λέγοντας πως έχει επίσης να του προτείνει τρόπο ζωής προβάλλοντας ένα και μόνο πρόσωπο που δεν είναι άλλο από τον Ιησού μας Χριστό.

Και συνέχισε αναφέροντας πως «σ’ αυτό το πρόσωπο πρέπει να στρέψουμε την καρδιά μας και στο οποίο καλούμαστε να ομοιάσουμε και να μιμηθούμε, να βαδίσουμε στα ίχνη του».

«Η ζωή του χριστιανού βρίσκεται σε μόνιμο αγώνα, στο πως θα εκπληρώσει το θέλημα του Κυρίου μας, το οποίο αποκαλύπτεται στο ευαγγέλιό Του και διά των θείων Του εντολών», κατέληξε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης.

Τέλος, ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους την εορτή του προστάτου Αγίου των παιδιών της Καστοριάς και ευχήθηκε σε όλους να έχουν τη στήριξη και τη βοήθεια του Αγίου Νικάνωρα, προστατεύοντας τα παιδιά μας από κάθε πρόβλημα.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος που μετέδωσε ζωντανά τόσο τον Εσπερινό όσο και την Θεία Λειτουργία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες και τους ομογενείς του εξωτερικού να συμπροσευχηθούν και να βρεθούν νοερά στο βωμό του ιερού θυσιαστηρίου.

0-0ag.nikanor

0-0ag.nikanor1

0-0ag.nikanor2

0-0ag.nikanor4

0-0ag.nikanor5

0-0ag.nikanor6

0-0ag.nikanor7

0-0ag.nikanor8

0-0ag.nikanor9

0-0ag.nikanor10

0-0ag.nikanor11

0-0ag.nikanor12

0-0ag.nikanor13

0-0ag.nikanor14

0-0ag.nikanor15

0-0ag.nikanor17

0-0ag,nikanor16

0-0ag.nikanor18

0-0ag.nikanor19

0-0ag.nikanor20

Εμφανίσεις: 30415
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!