Η απαγωγή των Τούρκων πιλότων και οι απαχθέντες Ιεράρχες

apagogi

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Τούρκων πιλότων που απήχθησαν χθες από ενόπλους στο Λίβανο.

Στο σημερινό δελτίο ειδήσεων το λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι "Al-Jadeed" μετέδωσε την είδηση ότι οι απαγωγείς των δύο τούρκων πιλότων στον Λίβανο μεταξύ των αιτημάτων προς την Τουρκική Κυβέρνηση ζήτησαν και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Οι απαγωγείς με το αίτημα αυτό υπονοούν έτσι έμμεσα ότι οι Μητροπολίτες κρατούνται είτε από την ίδια την τουρκική Κυβέρνηση, είτε από δυνάμεις που είναι υπό την σφαίρα επιρροής τους.

Πάντως στάση αναμονής τηρεί η Αγκυρα, καθώς στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβάνου «χτενίζουν» την περιοχή όπου σημειώθηκε η απαγωγή.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος και γιατί πραγματοποίησε την απαγωγή», δήλωνε χθες εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή διαβουλεύσεων με τον Λίβανο».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τη Βηρυτό πρόκειται να επισκεφθεί άμεσα και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος με στόχο τη συνέχιση των προσπαθειών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων μητροπολιτών Χαλεπίου.

Ακολουθεί βίντεο με το δελτίο ειδήσεων (αραβικά)


Εμφανίσεις: 89645
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!