Κάηκε ναός στον Κάμπο Αμφιλοχίας (BINTEO)

amfiloxia

Καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 3 τη νύχτα η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στον Κάμπο Αμπελακίου.

Τις πρώτες φλόγες αντιλήφθησαν οι γείτονες οι οποίοι και ειδοποίησαν άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία Αμφιλοχίας, όμως παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών η καταστροφή στο εσωτερικό του ναού είναι ολοκληρωτική.

Τα αίτια της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής είναι άγνωστα.

Νεότερη ενημέρωση: 14.34

Τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στον Κάμπο Αμπελακίου επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς. 

Οι ζημιές στην εκκλησία είναι ολοκληρωτικές ενώ στάχτη έγιναν τάματα και δωρεές πιστών. Να σημειωθεί ότι στον Ναό είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η αγιογράφηση του και αποτελούσε στολίδι για του ενορίτες.

Από το πρωί την εκκλησία επισκέπτονται πιστοί με δάκρυα στα μάτια προσπαθώντας να δουν τι θα γίνει με την αποκατάσταση των ζημιών.

Την υπόσχεσή  του για άμεση βοήθεια έδωσε ο Μητροπολίτης μιλώντας στους παρευρισκόμενους, λέγοντας πως τέτοια γεγονότα μας βοηθούν να καθορίσουμε πως ο Ναός μας βοηθάει στη ζωή μας και  πόσο χρήσιμος είναι.


amfiloxia2

amfiloxia1

amfiloxia3

Εμφανίσεις: 73921
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!