Τουρκικό ΥΠΕΞ: ''Οι απαχθέντες Μητροπολίτες δεν κρατούνται στην Τουρκία''

halepi3 

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συροιακωβίτη Επισκόπου Ιωάννη Ιμπραχίμ.

Τον τελευταίο καιρό πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία που ασχολούνται με την υπόθεση σημείωναν ότι οι απαχθέντες Ιεράρχες κρατούνται σε τουρκικό έδαφος.

Τους ισχυρισμούς αυτούς που αναφέρουν ότι οι απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου Παύλος και Ιωάννης Ιμπαχίμ βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, διέψευσε σε γραπτή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

"Οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι εντελώς αβάσιμοι και ανυπόστατοι", αναφέρει χαρακτηριστικά το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι ""αυτές οι φήμες, τις οποίες εμείς απορρίπτουμε, υπηρετούν κάποιους κύκλους και τα συμφέροντά τους, στοχεύοντας να περιέλθει σε δυσμενή θέση η Τουρκία."

Επίσης στην ανακοίνωση εκφράζεται η αγανάκτηση που προκάλεσε η απαγωγή των δυο θρησκευτικών λειτουργών και πως η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε υποστήριξη που περνά από το χέρι της για την απελευθέρωση τους.

"Η Τουρκία εύχεται την απελευθέρωση των δύο κληρικών το συντομότερο δυνατό και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για αυτό. Αλλά η απαγωγή έγινε έξω από την χώρα και για αυτό οι προσπάθειες είναι περιορισμένες", προσθέτει χαρακτηριστικά το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου εξέφρασε αυτή τη θέση και στους εκπροσώπους της Ασσυριακής κοινότητας που συνάντησε στις 19 του περασμένου Ιουλίου.

Εμφανίσεις: 86274
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!