100 χρόνια από την ανέγερση του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Χριστού Κυθήρων

0-0aa1Την Κυριακή 7 Αὐγούστου 2011, ετελέσθη Ιερά Παράκληση στήν Υπεραγία Θεοτόκο στόν Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως τοῦ Χριστού Αρωνιαδίκων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης μας κ.Σεραφείμ καί έψαλε ἡ ἐκκλησιαστική χορωδία τῆς I.Μητροπόλεως Κυθήρων υπό τήν διεύθυνση του κ.Γεωργίου Λουράντου.

Μετά το τέλος της Ιεράς Παράκλησης έλαβε χώρα στο προαύλιο του Ιερού Ναού μεγάλη εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τα εγκαίνια και την λειτουργία Του Ναού της Μεταμόρφωσης του Χριστού, Αρωνιαδίκων.

Η εκκλησιαστική χορωδία της I. Μητροπόλεως Κυθήρων υπό τήν διεύθυνση του κ.Γεωργίου Λουράντου, έψαλε επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους και επίσης η Φιλαρμονική έπαιξε επίκαιρους εόρτιους ύμνους υπό την διεύθυνση του κ. Στράτου Θεοδωρακάκη.

Στην συνέχεια ομίλησαν :

Η κ. Ελένη Χάρου-Κορωναίου, φιλόλογος, η οποία παρουσίασε το ιστορικό του Ενοριακού Ναού Αρωνιαδίκων και τα υπάρχοντα στοιχεία για τον από 100ετίας λειτουργούντα Ιερό Ναό.

Ο κ. Χρήστος Γιανναράς, θερινός ενορίτης της εορτάζουσας ενορίας και ιεροψάλτης του Ναού, καθηγητής φιλοσοφίας, αναφέρθηκε στα πνευματικά οφέλη της πίστεως.

Ο τέως εκπαιδευτικός κ. Μαυρομάτης ομίλησε για τον Ναό, την Ενορία και την σημασία της εκκλησίας στην ζωή του ανθρώπου.

undefined
undefined
undefined
Εμφανίσεις: 29606
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!