Μητροπολίτης Προύσης: "Η οικονομική κρίση μόνο με αγάπη μπορεί να αντιμετωπισθεί"

prousis-kirillosΦωτόλουστο γεγονός, περίλαμπρη εορτή, η σημερινή ημέρα της Μεταμορφώσεως στην Εκκλησία μας έτσι ο πανηγυρίζοντας Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου στην Μητρόπολη Κηφισιάς υποδέχθηκε τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Προύσης Ελπιδοφόρο.

Της Θείας Λειτουργίας στον Ναό της Μεταμορφώσεως στο Κεφαλάρι προεξήρχε, ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, συνλειτουργούντος του Μητροπολίτου Κηφισίας Κυρίλλου, ποιμενάρχη της νεοσύστατης Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού.

Στην ώρα του κοινωνικού, ο Μητροπολίτης Προύσης, ο οποίος στον εμπνευσμένο και μεστό λόγο του έδωσε το θεολογικό μήνυμα, της Μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, είπε: «…προσήλθαμε σήμερα όλοι στην καρδιά του Θέρους όχι απλά για να τηρήσουμε την τοπική παράδοση, ένα πατροπαράδοτο έθιμο, αλλά γιατί γνωρίζουμε την σημασία και την σπουδαιότητα της εορτής αυτής…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημειώνει ότι : «…οι Ευαγγελιστές γράφουν τα Ευαγγέλια με απλά και αληθινά λόγια, όπως τα παιδιά, αναφέρονται σ’ ένα γεγονός με λίγα λόγια, απλά και αληθινά…»

Συνεχίζοντας ο Μητροπολίτης εξηγεί την έννοια Μεταμορφώνω λέγοντας : «…μεταμορφώνω δεν σημαίνει ότι απλά διορθώνω ένα λάθος, δεν σημαίνει ότι αναμιγνύω ξανά τα ίδια υλικά, δεν σημαίνει μεταμφιέζω για να καλύψω τις ατέλειες μου, μεταμόρφωση είναι η μετάβαση σε μια νέα διάσταση, είναι υπέρβαση ουσιαστική, είναι η είσοδος του φωτός στην αμαυρωθείσα φύση…» .

Στο τέλος του λόγου του αναφερόμενος στην Οικονομική κρίση που περνάει ο κόσμος είπε : «…η παρούσα οικονομική δυσπραγία δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τίποτα άλλο, αλλά μόνο με αγάπη, αγάπη Χριστού, οφείλουμε να ανασυγκροτηθούμε όλοι και με απόλυτη συνεργασία, χωρίς να αποκλείσουμε κανένα, να μεταμορφώσουμε την νοσηρή πραγματικότητα, την δυσάρεστη αυτή κατάσταση με τρόπο εποικοδομητικό και δημιουργικό…»

Ο Μητροπολίτης Προύσης, έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος, στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και τη συμβολή του στην επιβίωση του γένους των Ορθοδόξων, και κατέληξε διαβιβάζοντας τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Προύσης, ευλόγησε τα σταφύλια, κατά την τάξη και παράδοση της Εκκλησίας μας, που λέει ότι την σημερινή ημέρα της Μεταμορφώσεως ευλογούνται οι καρποί των Αμπελιών, όπως λέει χαρακτηριστικά η ευχή «τον καρπόν της Αμπέλου το νέον».

Λίγο πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος έκλεισε με θερμές ευχαριστίες προς τον προσκεκλημένο Μητροπολίτη του Οικουμενικού Θρόνου Προύσης Ελπιδοφόρο, τον προϊστάμενο του Ναού και γραμματέα του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Αρχιμ. Δωρόθεο Κιούση και ευχήθηκε καταλλήλως στο Εκκλησίασμα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος μετέβη στην Ιερά Μονή του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Εφραίμ στην Νέα Μάκρη, για να προσκυνήσει λείψανο του Αγίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού πρωτοπρεσβυτέρου Χρίστου Κυριακόπουλου και κληρικών της Μητροπόλεως, στην είσοδο της Μονής έτυχε θερμής υποδοχής από την Καθηγουμένη Θεοδοσίας μοναχής και της Μοναστικής Αδελφότητας.

Φωτογραφίες: Romfea.gr / Γιώργος Φερδής

0-0prousis

0-0prousis1

0-0prousis4

0-0prousis3

0-0prousis5

0-0prousis6

prousis

0-0prousis7

0-0prousis8

0-0prousis9

0-0prousis10

Εμφανίσεις: 53853
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!