Εσπερινός της Μεταμορφώσεως στο Κεφαλάρι - (Φώτο)

0-KEFALARIΤο σημερινό συναξάρι τονίζει ότι, την ημέρα αυτή η Εκκλησία μας περιχαρώς εορτάζει την ανάμνηση, της Θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Η Μεταμόρφωση είναι ένα φωτόλουστο γεγονός της Εκκλησίας μας, έτσι πολλοί Ναοί γιορτάζουν σε ανάμνηση του γεγονότος στο Όρος Θαβώρ ψάλλοντας:

«Μετεμορφώθης εν των όρει, Χριστέ ο Θεός, δείξας τοις Μαθηταίς σου την δόξαν σου καθώς ηδύναντο. Λάμψον και ημίν τοις αμαρτωλοίς το φως σου το αΐδιον, πρεσβείαις της Θεοτόκου, Φωτοδότα δόξα σοι.»

Έτσι χθες στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Κεφαλαρίου, της Μητροπόλεως Κηφισιάς περιχαρώς εορτάστηκε και φέτος ο Εσπερινός της Μεταμόρφωσης με κάθε τιμή.

Πλήθος Ιερομονάχων και ιερέων της Μητροπόλεως και όχι μόνο κατέκλισαν από νωρίς το απόγευμα τον Ιερό Ναό, καθώς και πλήθος πιστών παρακολούθησαν την ακολουθία του Εσπερινού και της Λιτανείας της Ιεράς εικόνος στον περίγυρο του Ναού.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας και συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Κηφισίας κ. Κύριλλος και Προύσης κ. Ελπιδοφόρος νεοεκλεγείς Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου.

Μετά το τέλος της αρτοκλασίας, κάνοντας ένα εισαγωγικό σημείωμα ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, παρουσιάζοντας τους δύο Μητροπολίτες και φίλους καρδιακούς λέγοντας συγκεκριμένα, έδωσε τον λόγο στον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα για τον λόγο της εορτής.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου μίλησε για την βαρυσήμαντη εορτή της Μεταμορφώσεως τονίζοντας : «…ανάμεσα στην φύση του Κυρίου μας και την δική μας φύση υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα, είναι η κτιστή φύση και η άκτιστη, η μία είναι δημιούργημα η άλλη είναι ο δημιουργός…»

«…Το χάσμα των δύο φύσεων γεφυρώθηκε με την Σάρκωση του Υιού και Ανθρώπου, γεφύρωσε την απόσταση ανάμεσα από το ανθρώπινο γένος και τον Τριαδικό Θεό…» συνέχισε ο Μητροπολίτης Ιλίου.

Τον θείο λόγο έκλεισε λέγοντας ότι : «…η Σάρκωση γίνετε πραγματικότητα για όλους εμάς που μέσα στον χώρο της Εκκλησίας λιτανεύουμε το ψωμί και το κρασί πάνω στο Όρος της Μεταμορφώσεως, την Αγία τράπεζα, όπου μεταστοιχειώνετε σε σώμα και αίμα Χριστού.»

Στη συνέχεια με πανηγυρική πομπή έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως με συνοδεία φιλαρμονικής Μπάντας.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Δωρόθεος Κιούσης ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους αλλά και τον κόσμο που βοήθησε ώστε να γίνει η ιερά πανήγυρης του Ναού.

Στη πανήγυρη παρέστη και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νικόλαος Χιωτάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Στρατιωτική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Να σημειώσουμε ότι από το 1949 με τότε Βασιλικό Διάταγμα καθιερώθηκε επίσημα η πανήγυρης της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ως επίσημη Θρησκευτική εορτή του Δήμου Κηφισιάς.

0-kefalari1

0-kefalari2

0-kefalari3

0-kefalari4

0-kefalari5

0-kefalari6

0-kefalari-iliou

0-kefalari-elpi

0-kefalari-kirillos

0-kefalari7

Εμφανίσεις: 48639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!