Διεθνές διαθρησκευτικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Σόφια

ImageΔιεθνές διαθρησκευτικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Σεράτον την Σόφιας, με θέμα «Η θρησκεία για το καλό των ανθρώπων».

Στην τελετή έναρξης παρέστησαν Μητροπολίτες, Επίσκοποι και κληρικοί των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, εκπρόσωποι της Αρμενικής Εκκλησίας, εκπρόσωποι των μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Βουλγαρία, την Τουρκία, τη ΠΓΔΜ, καθώς και εκπρόσωποι των εβραϊκών κοινοτήτων του Ισραήλ και της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια της έναρξης ανεγνώσθη μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Επίσης ο Μητροπολίτης Βάρνας κ. Κύριλλος, ο οποίος είναι ένας από τους διοργανωτές του συνεδρίου, ανέγνωσε χαιρετισμό του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Μαξίμου.

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου ο Μητροπολίτης Βάρνας και Βελικι-Πρεσλάβ Κύριλλος παρουσίασε ομιλία, όπου ειδικά τόνισε την ανάγκη της διαδασκαλίας στα βουλγαρικά σχολεία του θρησκευτικού πολιτισμού για τη διατήρηση στη χώρα της θρησκευτικής και εθνικής ειρήνης.

«Η Βουλγαρία είναι μια από τις λίγες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δεν προβλέπεται η υποχρεωτική διδασκαλία των Θρησκευτικών. Είναι καιρός για την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, όσον αφορά την θρησκευτική εκπαίδευση, όπως σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βάρνας κ. Κύριλλος.

Σύντομο χαιρετισμό ανέγνωσαν και ο Ανώτατος Μουφτής της Βουλγαρίας, ο Επικεφαλής Ραβίνος του Τελ Αβίβ και ο Επικεφαλής Ραβίνος στη Βουλγαρία, Ιωσήφ Σάλαμον.

Στο συνέδριο συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων,  ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, καθώς και πλειάδα εκπροσώπων άλλων θρησκειών και ομολογιών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο σκοπός του συνεδρίου είναι «συμφιλίωση των θρησκειών», και το κοινό μήνυμα προς όλη την ανθρωπότητα για υπομονή, κατανόηση, σεβασμό και ειρήνη.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο διαθρησκευτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2012 στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Image

pict1165

Εμφανίσεις: 31347
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!