Μνημόσυνο για τους Γορτύνιους Αγίους στη Σύρνα

gortiniaΤο ετήσιο μνημόσυνο των Γορτυνίων Αγίων τέλεσε και φέτος στη Δημητσάνα ο Σύλλογος Συρναίων "Ο Ευαγγελισμός".

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ιερομονάχους της  Ιεράς Μονής Προδρόμου Γορτυνίας: Θεόκτιστο (Αλεξόπουλο), επί 55 χρόνια Καθηγούμενο της Μονής (1952-2007) και Γεννάδιο (Σιέμπο).

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία με την Ακολουθία των Γορτυνίων Αγίων από τον εκπρόσωπο του  Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αρχιμανδρίτη Ιάκωβο.

Στη συνέχεια ακολούθησε το  μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των προαναφερθέντων Μοναχών.

Κατόπιν στο Εντευκτήριο του Συλλόγου, έλαβε χώρα λιτή εκδήλωση αφιερωμένη στους δύο Συρναίους Γέροντες.και μίλησαν ο δημοσιογράφος Κώστας Καλύβας, εκδότης της εφημερίδος «ΓΟΡΤΥΝΙΑ» και Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ, ο  δάσκαλος  Αλέξης Αλεξόπουλος και ο Εκπρόσωπος της Ι. Μονής κ. Σιέμπος αναδεικνύοντας  άγνωστες πτυχές της ζωής των δύο ιερομονάχων καθώς και το έργο τους.

Στην εκδήλωση παρόντες μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γορτυνίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Βαλασόπουλος και αρκετός κόσμος, κάτοικοι κυρίως της Σύρνας και της γύρω περιοχής.

Εμφανίσεις: 45798
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!