Κορωνείας Παντελεήμων: ''Λιτότητα εθελούσια και λιτότητα αναγκαστική''

koroneias

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, εορτάσθηκε η μνήμη της ανακομιδής των ι. Λειψάνων του οσίου Πατρός ημών Αρσενίου, του εν Πάρω, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Χριστού Δάσους, στην Πάρο

Το εσπέρας του Σαββάτου, 17 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Κυριακή, 18 Αυγούστου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Εμμανουήλ και Καλλινίκου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, με αφορμή το μήνυμα της ασκήσεως, που προβάλλει ο ασκητής Όσιος Αρσένιος, αναφέρθηκε στο νόημα της, απαραίτητης για κάθε πιστό,  χριστιανικής ασκήσεως. Ειδικώτερα, συσχέτισε τη χριστιανική άσκηση με την εκούσια λιτότητα, η οποία συνίσταται στην αποφυγή κάθε περιττού και άχρηστου.

“Μειώνουμε τις ανάγκες μας στο ελάχιστο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, “ για να προσφέρουμε στο συνάνθρωπο το μέγιστο... Επειδή ξεχάσαμε αυτή την εθελούσια λιτότητα και παρασυρθήκαμε στην αλόγιστη σπατάλη με δανεικά, και στον ακόρεστο, εγωιστικό καταναλωτισμό, μας επιβλήθηκε η αναγκαστική λιτότητα, με τις γνωστές θλιβερές συνέπειες...”  

koroneias1

koroneias2

Εμφανίσεις: 51986
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!