Θεία Λειτουργία στην αρχαία Μαξιμιανούπολη θα τελέσει ο Μαρωνείας Παντελεήμων

maronΣτον αρχαιολογικό χώρο του Επισκοπικού Ναού της αρχαίας Μαξιμιανούπολης Κομοτηνής, που αποτελεί βυζαντινό θησαυρό, σπουδαίο κληροδότημα του Χριστιανισμού, και μια ακόμη απόδειξη της διαχρονικής παρουσίας του Ελληνισμού στην περιοχή, θα τελέσει τον Εσπερινό της Ινδίκτου και τη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Εκκλησιαστικού Έτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ.

Ο Μητροπολίτης είχε επισκεφθεί τον χώρο στις 25 Ιουνίου, και είχε εκφράσει την επιθυμία να ιερουργήσει σε αυτόν για να συμβάλει και ο ίδιος από τη μεριά του στην ανάδειξή του.

Ο ναός εντοπίστηκε το 1997 και η ανασκαφή του ξεκίνησε το 1999 από τον κ. Νικόλαο Ζήκο.

Χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, ανήκει στον τύπο των περίκεντρων ναών, και συνιστά λαμπρό δείγμα της βυζαντινής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.

Στους χώρους του θεωρείται ότι έχει ενταφιαστεί ο κτήτορας της δεύτερης οικοδομικής του φάσης, ενώ οι αρχαιολογικές έρευνες έχουν φέρει στο φως εξαιρετικές τοιχογραφίες.

Εμφανίσεις: 50888
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!