Αρχιερατικό μνημόσυνο για τους ευεργέτες του Ι.Ν. Θεομάνας στη Νέα Κίο

KIOS MNUMOSUNO EURGETON7

Στον Ιερό ναό Θεομάνας – Οδηγήτριας στην Νέα Κίο Αργολίδος τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ιερέων των κτητόρων και ευεργετών του Ιερού ναού.

Την Θεία Λειτουργία καθώς και το μνημόσυνο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο ιερέας του ναού π. Δημοσθένης Γάτζιος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, καθώς και τον κόσμο που παρέστη για να τιμήσει όλους αυτούς που μόχθησαν για να ανεγερθεί ο ιερός ναός της Θεομάνας.

Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής Νέας Κίου ήρθαν πρόσφυγες μετά την καταστροφή της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.

Μαζί τους έφεραν μόνο τα απαραίτητα και μεταξύ αυτών και λίγες εικόνες όπως της Θεομάνας και της Παναγίας της Τριχερούσης, όπου τις τοποθέτησαν με ευλάβεια στον ιερό ναό που έφτιαξαν στην Αργολίδα.

Οι Ιερείς που μνημονεύθηκαν είναι: Αρχιμανδρίτης Νίκανδρος Πινάτσης, π. Νικόλαος Μπούμπουλης, π. Βασίλειος Σπανός, οι κτήτορες του Ιερού ναού, Αποστόλου Γραμματικής και Σταματίου Πεζά, οι ευεργέτες  του Δήμου, Γεωργίου και Σταυρούλας Βορίδη και Αικατερίνης Δημοπούλου.

KIOS MNUMOSUNO EURGETON2

KIOS MNUMOSUNO EURGETON3

KIOS MNUMOSUNO EURGETON1

Εμφανίσεις: 42297
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!