Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Τιμοθέου

agios-timotheosΈλαβαν τέλος οι τετραήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Προικονήσου, στην περιοχή όπου κατασκευάζετε μεγαλοπρεπής ναός προς τιμήν του Αγίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2011, με την άφιξη τεμαχίου Ιερού Λειψάνου της δεξιάς χειρός Του Αγίου Γεωργίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγ. Γεωργίου Ν. Παλάτια Ωρωπού.

Την Δευτέρα 1 Αυγούστου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρούσιου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Χρίστου Κυριακόπολου και πλειάδα ιερέων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κύριλλος, κήρυξε προς το ποίμνιο το συναξάρι του Αγίου Τιμοθέου, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερως τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Νικόδημο και τους Ιερομονάχους που συνόδεψαν το Τίμιο Λείψανο.

Επίσης έξηρε την προσπάθεια του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. π.Νικολάου Ζερβογιάννη και ολοκλήρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου για την τάξη και την σωστή ολοκλήρωση των τετραήμερων εκδηλώσεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι το ιερό λείψανο αναχώρησε στις 12πμ, για την Ιερά Μονή Παναγίας χαρά των Θλιβωμένων (Παλαιοχώρι Αρναίας Χαλκιδικής).

iero-leipsano

agios-timotheos1

agios-timotheos2

agios-timotheos3

agios-timotheos4

Εμφανίσεις: 45935
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!