Ο Μητροπολίτης Σιατίστης στην Ι.Μ. Μακρυμάλλη

DSCN6381Εχθές το βράδυ έφεραν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Μακρυμάλλη την τίμια κάρα του Οσίου Παρθενίου, όπου για λίγες ημέρες βρισκόταν για προσκύνημα στα Σιάτιστα.

Η μεταφορά της στην Ι.Μ. Παναγίας Μακρυμάλλη έγινε με την συνοδεία του μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο, ο οποίος σήμερα χοροστάτησε στην σημερινή Θεία Λειτουργία, όπου τελέστηκε και το μνημόσυνο της μοναχής Ανθούσας.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα το πρωί για να προσευχηθεί και να λειτουργηθεί και να ακούσει το κήρυγμα του μητροπολίτου.

Ο μητροπολίτης στο ιερό κήρυγμά του αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα και ότι αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την πίστη, όπου είναι το μοναδικό στήριγμά μας, αρκεί να το κατανοήσουμε.

Αναφέρθηκε στο νόμο που θέλει να θεσπίσει η κυβέρνηση ώστε όλα τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά και τις Κυριακές, πράγμα το οποίο γίνεται ώστε να κλονιστεί και το τελευταίο στήριγμά μας η πίστη μας.

Πολλά ήταν και τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε στο κήρυγμά του μεταξύ των οποίων και ένα θαύμα το οποίο συνέβη πριν από λίγο καιρό.

Ένα ζευγάρι, είχε πάει στην Γερμανία. Ο άνδρας εκεί που περπατούσε έπεσε στο δρόμο χωρίς να ξέρουν τι έχει συμβεί.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Είχε πάθει έμφραγμα.

Όμως μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο έπαθε και αιμάτωμα και οι γιατροί τον έβγαλαν εγκεφαλικά νεκρό κσι της είπαν να δωρίσει και τα όργανά του.

Όμως η πίστη της συζύγου του ήταν μεγάλη. Και ανέφερε προς τον μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλο ότι ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος θα τον σώσει για αυτό ήθελε να πάει να βάλει το σκουφάκι του Οσίου.

Και πραγματικά τον έφερε στην Ελλάδα τον σύζυγό της και σήμερα μιλάει και επικοινωνεί.

Απλά το πρόβλημα του έχει αφήσει μερικά κινητικά προβλήματα, τα οποία με την βοήθεια του Θεού θα τα αντιμετωπίσει άμεσα, όπως του ανέφερε η σύζυγός του, όπου η πίστη της είναι μεγάλη.

Άρα, όπως ο ανέφερε και ο πατέρας Παύλος, μέσω της πίστης μπορούν να γίνουν τα πάντα.

Εμφανίσεις: 64012
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!