Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Νεομαρτύρων Πτολεμαΐδας

proysisProti

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στις 25 Αυγούστου Aρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Νεομαρτύρων στη πόλη της Πτολεμαίδας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προύσσης κ.κ. Ελπιδοφόρου, Μητροπολίτη του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο  κ. Ελπιδοφόρος βρέθηκε στην Πτολεμαίδα με αφορμή τις τριήμερες εκδηλώσεις του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαίδας με τίτλο 'ΙΩΝΕΙΑ 2013' στις οποίες ήταν το φετινό τιμώμενο πρόσωπο.

Ο κ. Ελπιδοφόρος κήρυξε το Θείο Λόγο και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη για τα τρία χρόνια από την εν Χριστώ εκδημία του και έκανε εκτενή αναφορά στην προσωπικότητά και την κληρονομιά που άφησε πίσω του.

Μετά το πέρας τη Θ.Λειτουργίας μετέφερε την ευλογία και την αγάπη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο για την άδεια του να λειτουργήσει στο ναό και τον εφημέριο του ναού των Αγίων Νεομαρτύρων πατέρα Αυγουστίνο Αυξωνίδη για την πρόσκληση.

Ο κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε συγκινημένος που βρέθηκε ξανά στην πόλη της Πτολεμαίδας.

Το βράδυ της Κυριακής μετέβη στο χώρο του Μικρασιατικού Συλλόγου για να παραστεί στην εκδήλωση του Συλλόγου.

proysis2

proysis1

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!