''Πυρετός'' επαφών ενόψει χτυπήματος στη Συρία

syr

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις και τηλεφωνικές επαφές βρίσκονται οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη ενόψει του επικείμενου χτυπήματος των Η.Π.Α., της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας και των υπολοίπων "συμμαχικών" δυνάμεων κατά επιλεγμένων στόχων στη Συρία.

Οι εξελίξεις τρέχουν όχι μόνο σε διπλωματικό, αλλά και σε εκκλησιαστικό επίπεδο.

Με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, ο οποίος σε προσωπικό επίπεδο τραβά και τον δικό του γολγοθά μετά την απαγωγή του αδελφού του, έχουν επικοινωνήσει σχεδόν όλοι οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή που έχει προκαλέσει μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που πλήττει όχι μόνο τους χριστιανούς αλλά και τους μουσουλμάνους της ευρύτερης περιοχής.

Έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές ανέφεραν στη Romfea.gr ότι σχεδόν όλοι οι Ορθόδοξοι ηγέτες βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Ιωάννη, εκφράζοντας όχι μόνο τη συμπαράστασή τους αλλά και πως θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με όλες τους τις δυνάμεις για να στηρίξουν το Πατριαρχείο και τους χριστιανούς της περιοχής.

Εμφανίσεις: 53310
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!