Θεσσαλονίκης: "Ο κόσμος διατηρεί την εμπιστοσύνη του στην Εκκλησία"

Image"Η Εκκλησία παραμένει πρώτη στην εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν το λένε μόνο οι έρευνες αλλά είναι η πραγματικότητα. Μερικοί επηρεάζονται από τις κομματικές τους πεποιθήσεις και τα λάθη που κάνουν οι κληρικοί όμως οι περισσότεροι στην Εκκλησία δείχνουν εμπιστοσύνη", τόνισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στον κόσμο που υποφέρει και πως οι κληρικοί ζουν έντονα τα οικονομικά προβλήματα του λαού.

"Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους. Δυστυχώς, το είχα πει πριν έξι χρόνια σε κήρυγμά μου στον κόσμο: Μην παίρνετε δάνεια...", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Άνθιμος μίλησε για τις απεργίες των ιδιοκτητών ταξί, σημειώνοντας πως σέβεται τους αγώνες τους, αλλά πως και οι ίδιοι σφάλλουν.

"Aποδέχομαι το δίκαιο των ανθρώπων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να στερούν το δικαίωμα της ελευθερίας των άλλων ανθρώπων, του κράτους, των πολιτών και των τουριστών. Ναι μεν αγαπάμε τους ταξιτζήδες, αλλά δεν μπορούμε να καταργούμε τους νόμους του κράτους και να βλάπτουμε τον τουρισμό, την κύρια πηγή εσόδων του κράτους", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο που κάνει η μητρόπολη δίνοντας συσσίτια και χρηματικά βοηθήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "υπάρχουν δύο όψεις της Ελλάδας. Εκείνη που βλέπουμε στα ελληνικά νησιά που οι άνθρωποι ξοδεύουν και διασκεδάζουν και η άλλη που ο κόσμος υποφέρει και στερείται ακόμη και τα απαραίτητα".

"Στην Εκκλησία βλέπουμε καθημερινά την δεύτερη όψη της Ελλάδας...", πρόσθεσε κλείνοντας.

Εμφανίσεις: 36109
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!