Λαμπρός εορτασμός στο Μετόχι της Ι.Μ. Βαρλαάμ

barlami

Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος η Αποτομή της Κεφαλής του Ιωάννου του Προδρόμου στο Φερώνυμο Ησυχαστήριο της Ιεράς Μονής Βαραλαάμ Μετεώρων.

Το πρωί της Πέμπτης στο γραφικό δάσος Καναλάκι στους πρόποδες της Μοναστικής Πολιτείας των Μετεώρων τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Μονής Βαρλαάμ, Γέροντος Ισιδώρου συμπαραστατούμενου από τον Καθηγούμενο του Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτη Νήφωνα και μοναχών της οικείας αδελφότητας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα, το Καστράκι και την ευρύτερη περιοχή συνέρρευσε στο γραφικό Μετόχι για να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία και να προσευχηθεί και ως ήταν φυσικό να λάβει την ευλογία του Σεβάσμιου Γέροντος Ισιδώρου και των λοιπών αδελφών.

Η ατμόσφαιρα άκρως κατανυκτική και εορταστική στο Ησυχαστήριο της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ με τους πιστούς να ανταλλάσουν ευχές μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και να λαμβάνουν ως ευλογία ως είθισται από τον αδελφότητα της Μονής ένα βαζάκι μέλι δικής της παραγωγής.

barlami1

Εμφανίσεις: 48112
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!