Σερρών Θεολόγος: «Στηρίξαμε τη ζωή μας σε σαθρά θεμέλια» (Φώτο)

0-0beroia1Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος.

Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Κοζάνης κ. Παύλου, Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου και του οικείου ποιμενάρχου Βεροίας κ. Παντελεήμονος ο οποίος άγει τα ονομαστήρια του.

Να αναφερθεί ότι ο Εσπερινός τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως της Ιεράς Μονής Δοβρά.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο σεβ. μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Παντελεήμονος.

Ο Μητροπολίτης Σερρών τόνισε: «Βιώνουμε σήμερα την τραγικότητα των μεγάλων κρίσεων, βιώνουμε την μοναξιά, βιώνουμε φτώχεια γιατί στηρίξαμε την ζωή μας σε σαθρά θεμέλια. Γιατί οικοδομήσαμε την ζωή μας, στην άμμο της θαλάσσης του παρόντος βίου. Μια ζωή χωρίς θεμέλια, χωρίς αξίες, χωρίς προοπτική και την ευλογία του Θεού. Ας ακούσουμε τη φωνή των Αγίων μας, διότι αυτοί είναι οι πραγματικοί ευεργέτες του κόσμου.»

Επίσης αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο ποιμαντικό έργο, του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Ο Μητροπολίτης Σερρών αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Βεροίας, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Εκκλησία της Ελλάδος καυχάται για τον Ποιμενάρχη σας, και εσείς να καμαρώνεται και να προσεύχεστε για αυτόν, για την αρχοντική του καρδιά, για τον παρηγορητικό του λόγο και για άλλα τόσα χαρίσματα».

«Ο Μητροπολίτης σας, έχει προσφέρει πλούσιο πνευματικό και ποιμαντικό έργο, ένας Μητροπολίτης φιλομόναχος, αρχοντικός και αποτελεί για όλους μας ένα σημείο καλής αναφοράς», πρόσθεσε ο κ. Θεολόγος.

Τέλος τελέστηκε παρακλητικός κανόνας του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως παρουσία πλήθος πιστών.

0-0beroia2

0-0beroia3

0-0beroia4

0-0beroia5

0-0beroia6

0-0beroia7

0-0beroia8

0-0beroia9

0-0beroia10

0-0beroia11

0-0beroia12

0-0beroia130-0beroias14

Εμφανίσεις: 47310
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!