Η Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδος (ΦΩΤΟ)

NAUPLIO EORTH PANAGIAS TIMIAS ZONHS15

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Νέα Τίρυνθα η θεομητορική εορτή της Κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος πλαισιωμένος από ιερείς από το Ναύπλιο και το Αργος.

Στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο και ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων.

Το παρών τους έδωσαν ο υφ/γος πολιτισμού και αθλητισμού Ι. Ανδριανός οι τοπικές αρχές του Δήμου Ναυπλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δ. Κωστούρο,  οι περιφερικοί σύμβουλοι κ. Πουλάς και Β.Σιδέρης, τον επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου Χ. Γραμματικόπουλο τον Πολιτευτή ανεξάρτητων ελλήνων Αργολίδας, Πέτρο Μούγιο, (υποστράτηγο Αστυνομία εν αποστρατεία – Αγρότη), την διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ Ναυπλίου Α.Μαντά κα.

Να σημειωθεί πως ο σημερινός ναός της Παναγίας θεμελιώθηκε στις 21/11/1949 και περατώθηκε το 1956 με την δωρεά των κατοίκων της περιοχής κι όταν ήταν ιερέας ο π. Γ. Κεραμιδάς.

Ο ναός ανακαινίσθηκε στις 5/5/1966 από τον αείμνηστο μητροπολίτη Χρυσόστομο Β'.

NAUPLIO EORTH PANAGIAS TIMIAS ZONHS4

NAUPLIO EORTH PANAGIAS TIMIAS ZONHS8

NAUPLIO EORTH PANAGIAS TIMIAS ZONHS10

NAUPLIO EORTH PANAGIAS TIMIAS ZONHS12

NAUPLIO EORTH PANAGIAS TIMIAS ZONHS21

NAUPLIO EORTH PANAGIAS TIMIAS ZONHS22

Εμφανίσεις: 74750
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!