Εσπερινός του Αγίου Ανθίμου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

onomastiriathess2

Του Γιώργου Φερδή | Romfea.gr

Με λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Ανθίμου, όπου άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Στο μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εορτάζων Μητροπολίτης, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.

Σύσσωμοι οι ιερείς και λαϊκοί της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου, για να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.

Ο κ. Άνθιμος μιλώντας λίγο πριν το τέλος ευχαρίστησε από καρδιάς τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ανθίμου, υπογραμμίζοντας με ιδιαιτερότητα κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.

Στο τέλος δέχθηκε ευχές από όλους και μοίρασε τον άρτο σε κάθε πιστό που του ευχήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι βγαίνοντας από το Επισκοπείο ο Μητροπολίτης Άνθιμος, δέχθηκε με έκπληξη χαράς, τις ευχές δύο νεαρών που του προσέφεραν λουλούδια για την ονομαστική του εορτή.

Αύριο θα τελεστεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης, όπου θα τιμήσουν με την παρουσία τους Αρχιερείς, τόσο από την Εκκλησία της Ελλάδος όσο και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

onomastiriathess0

onomastiriathess

onomastiriathess1

onomastiriathess3

onomastiriathess4

onomastiriathess5

onomastiriathess6

onomastiriathess7

onomastiriathess8

Εμφανίσεις: 109841
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!