Στέλνουν επιτροπή για να εξετάσει τον Μητροπολίτη Κίτρους

kitrous

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Επιτροπή για να διαγνώσει το κατά πόσο είναι ικανός να ανταποκριθεί στα διοικητικά του καθήκοντα, αποφάσισε σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες να αποστείλει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Αγαθόνικος, τα τελευταία τρία χρόνια έχει εξαιρετικά επιβαρυμένη υγεία, και τον τελευταίο καιρό είχε δημιουργηθεί έντονος προβληματισμός για το εάν και κατά πόσο θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί αυτή η πρόβλεψη του νόμου που ορίζει ότι ένας ανώτατος δικαστικός (πρόεδρος ΣτΕ) και δύο γιατροί ιατρικών σχολών, ελέγχουν εάν ένας Μητροπολίτης είναι σε θέση να διοικήσει τη Μητρόπολή του, αλλιώς να κηρυχθεί η μητρόπολη κενή.

Το θέμα της υγείας του Μητροπολίτη Κίτρους τέθηκε σήμερα στη ΔΙΣ καθώς είναι ο επόμενος στη σειρά να αντικαταστήσει τον Μητρόπολίτη Ιωαννίνων, ο οποίος με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο ενημέρωσε ότι δεν δυναταί να παραστεί για λόγους υγείας.

Είναι ωστόσο ευρύτατα γνωστό πως ο Μητροπολίτης Κίτρους δεν είναι σε θέση να απαντήσει καν στη Σύνοδο, αφού αμφισβητείται έντονα αν έχει την διαύγεια για να το πράξει.

Και το ερώτημα που θέτουν έντονα αρχιερείς είναι πως διοικείται τα τελευταία χρόνια η Μητρόπολη...

Εμφανίσεις: 141661
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!