Καστορίας: "Μόνο με την υπομονή θα διώξουμε το άγχος και την ανασφάλεια"

0-AAKASTORIASΧιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν σήμερα, Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, όπου τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Καστορίας Σεραφείμ, Πατρών Χρυσόστομο, Κορίνθου Διονύσιο και τον Οικείο Ποιμενάρχη Σύρου Δωρόθεο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ανεφέρθη στα πνευματικά φάρμακα τα οποία η εκκλησία προσφέρει στον άνθρωπο, προκειμένου να θεραπεύσει ψυχικές του ασθένειες.

Εν συνεχεία με αφορμή το Αποστολικό ανάγνωσμα ομιλήσας ιδιαιτέρως για την υπομονή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρώτος που μας δίδαξε την υπομονή ήταν ο ίδιος ο Χριστός.

«Παράδειγμα υπομονής είναι η κυρία Θεοτόκος, το λέει και το Ευαγγέλιο. Γεμάτη από υπομονή και σιωπή, αν σήμερα μπορούσε να μας πει κάτι θα μας έλεγε υπομονή και μόνο υπομονή», πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ.

Επίσης τόνισε: «Και τι μας χαρίζει αγαπητοί μου αδελφοί η υπομονή; Όπως λένε και Πατέρες της Εκκλησίας, μας χαρίζει πρώτα την σωτηρία της ψυχής μας. Η υπομονή ακόμη μας χαρίζει μια πνευματική ισορροπία, στο να ισορροπούμε στον εαυτό μας, στο να βλέπουμε μόνο τα λάθη μας και να προσπαθούμε να θεραπεύσουμε την ψυχή μας».

«Μόνο με την υπομονή θα διώξουμε το άγχος και την ανασφάλεια, το φοβερό αυτό θηρίο το οποίο μαστίζει σήμερα τις καρδίες των ανθρώπων. Όμως έρχεται η Εκκλησία να γίνει το θεραπευτήριο των ψύχων με τα μυστήρια της, τις ιερές ακολουθίες και τα πρόσωπα των Αγίων», συνέχισε ο Μητροπολίτης Καστορίας.

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Σύρου τον ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του, την οποία θεώρησε ευλογία και χαρακτηριστικά υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη σας, τον Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο, εκλεκτό μέλος της Ιεραρχίας μας, και πολύ αγαπητό αδελφό σε όλους μας».

Τέλος κάλεσε τους πίστους σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να στηρίζουμε την ελπίδα και την υπομονή μας στην Παναγία, γιατί όπως έλεγε ο Άγιος Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης, όλοι τιμούν την Παναγία αλλά ιδιαιτέρως η εν ανάγκες και η εν ασθενείας την έχουν μεσίτρια και βοηθεία.

0-oloi-mazi

0-aak.tinos

0-aak.tinos2

0-aaktinos3

0-aaktinos4

0-aaktinos5

0-aaktinos7

0-aaktinos8

0-aaktin

0-aaktinos6

0-aakatin3

0-aaktn1

0-aaktn2

0-aaktin5

0-aaktinos10

0-aaktinos11

0-aasirdoro

0-aaktin0s14

0-aaktinos15

Εμφανίσεις: 44547
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!