Πλούσια η λεία των ιερόσυλων στη Λέσβο που χτύπησαν αφύλακτο ναό

ImageΧωρίς αγιογραφίες θα μείνει μια εκκλησία στη Λέσβο, εξαιτίας της δράσης άγνωστων ιερόσυλων που φρόντισαν να… εξαφανίσουν το σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο επρόκειτο να διατεθεί γι’ αυτήν! Το ερώτημα που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές, όμως, είναι γιατί τα χρήματα είχαν αφεθεί μέσα στο ναό και δεν είχαν ασφαλιστεί σε τράπεζα.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες δε δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να παραβιάσουν ένα πλαϊνό παράθυρο και να εισβάλλουν στο εσωτερικό του ναού του Αγίου Γεωργίου στις Νέες Κυδωνίες Λέσβου. Ερεύνησαν εξονυχιστικά όλους τους χώρους και μέσα στα γραφεία της εκκλησίας ανακάλυψαν έναν… θησαυρό από 5.000 ευρώ, τα οποία άρπαξαν και έγιναν… λαγοί!

Ο εφημέριος της εκκλησίας διαπίστωσε την κλοπή τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και την κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, που διενεργεί προανάκριση. Το μεγάλο χρηματικό ποσό αποτελούσε δωρεά ενός προσκυνητή για την αγιογράφηση του ναού, που –όπως φαίνεται- δεν θα ολοκληρωθεί.
Εμφανίσεις: 42161
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!