Μαρωνείας Παντελεήμων: ''Ακόμα δεν μάθαμε από τα λάθη μας;''

1896834 

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr

Στο "Ράδιο - Maximum" μίλησε το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημερινές δυσκολίες, στο μάθημα των θρησκευτικών καθώς και στις δηλώσεις της κα Ρεπούση.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας μιλώντας για την σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Οι άνθρωποι αγωνιούν για το αύριο, έχουν ένα φόβο μέσα τους και τον εκφράζουν ως αγωνία. Γι' αυτό και εμείς ζητήσαμε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων να μας δώσει ευλογία για το τίμιο ξύλο, διότι σήμερα ο κόσμος χρειάζεται στηρίγματα."

Σχολιάζοντας το θέμα για το μάθημα των Θρησκευτικών ο κ. Παντελεήμων τόνισε: "Με αυτό δεν βάλλεται η Εκκλησία αλλά ο άνθρωπος! Η Εκκλησία έχει περάσει και πιο δύσκολα, πιστεύεται θα έχει πρόβλημα η Εκκλησία αν δεν διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία; Η Εκκλησία σαν Εκκλησία δεν θα έχει πρόβλημα."

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κα Ρεπούση ο Μητροπολίτης Μαρωνείας, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Λυπάμαι γι΄ αυτές τις δηλώσεις, διότι τέτοιες δηλώσεις βάζουν μπουρλότο στα θεμέλια του γένους, της ιστορίας και του τόπου μας."

"Ακόμα δεν μάθαμε από τα λάθη μας; Ακόμα δεν διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος; Τότε όπως λέει και ο λαός δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο, άλλα αν συνεχίσουμε έτσι είναι βέβαιο ότι θα πιάσουμε", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας.

Κλείνοντας ο κ. Παντελεήμων υπογράμμισε ότι μόνο με την πίστη μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα, ενώ σημείωσε πως πρέπει να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και ας παύσουμε να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Εμφανίσεις: 100542
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!