Βεροίας: «Αφήσαμε την ψυχή να προσκολληθεί σε επίγειους θησαυρούς» - (Φώτο)

0-beroiasΜε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου, η μνήμη της Οσία Πελαγίας.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Μεγαλόχαρης, από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας έως και την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Καστορίας Σεραφεί, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, Πατρών κ. Χρυσόστομο, Κορίνθου κ. Διονύσιο και Σύρου κ. Δωρόθεο.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο μέγα γεγονός το οποίο συνέβη πριν από 189 χρόνια, εκείνο της ανευρέσεως της πολυτίμου και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Ευαγγελιστρίας.

Επίσης αναφέρθηκε στην Οσία Πελαγία, την οσία εκείνη μοναχή η οποία είχε αφιερώσει την ύπαρξη της στον μόνο θησαυρό του κόσμου, τον Χριστό.

«Αδελφοί μου, ζούμε σε εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι αισθάνονται κενοί, ενδεείς, ανικανοποίητοι. Αν όμως ο σύγχρονος άνθρωπος αισθάνεται ανικανοποίητος από την ζωή του, αν ο σύγχρονος άνθρωπος αισθάνεται ότι δεν του αρκούν όσα έχει και απολαμβάνει ∙ αν ο σύγχρονος άνθρωπος αναζητά όλο και περισσότερα και γίνεται μέρος της κρίσεως η οποία ταλανίζει και τον κόσμο και την πατρίδα μας, δεν είναι γιατί πραγματικά δεν έχει όσα χρειάζεται. Είναι γιατί δεν έχουμε εντοπίσει ποιος είναι ο θησαυρός μας και που βρίσκεται», ανέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας.

Ενώ πρόσθεσε: «Είναι γιατί έχουμε αφήσει την ψυχή μας να προσκολληθεί σε επίγειους θησαυρούς, που την φθείρουν και μας φθείρουν. Είναι γιατί έχουμε εγκαταλείψει τους ουράνιους και μένοντες θησαυρούς και έχουμε στραφεί σ΄ αυτούς τους οποίους «σης και βρώσις αφανίζει και κλέπται διορύσσουσιν και κλέπτουσιν». Έχουμε στραφεί στην πολυτέλεια…»

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο ακάματος Μητροπολίτης σας, δεν δίδει «ύπνον τοις οφθαλμοίς αυτού ουδέ τοις βλεφάροις αυτου νυσταγμόν», προκειμένου να ποιμάνει και να διακονήσει τον ευσεβή λαό των νήσων τον οποίο του ενεπιστεύθη η Εκκλησία».

«Και ως άλλο θαλασσοπούλι, περιέρχεται τα 12 νησιά ως Μητροπολίτης της Περιφερείας και όχι μόνο, μεταφέροντας το μήνυμα του Σταυροθέντος και αναστάντος Κυρίου», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς, την Ηγουμένη της Μονής, τον φιλόχριστο λαό καθώς και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό ο οποίος επωμίζεται το βάρος των εορτασμών όλες αυτές τις ημέρες.

{youtube width="620" height="400"}5L49u_tKbFE{/youtube}

0-aalitaneia

0-aakexr

0-aakexr1

0-aakex

0-aakexr2

0-aaberoias

0-aakexr3

0-aakexr5

0-aakexr6

0-aakexr7

0-aakexr8

0-aakexr9

0-aakexr10

0-aakexr21

0-aakexr11

0-aakexr12

0-aakexr13

0-aakexr14

0-aakexr15

0-aakex1

0-aakexr16

0-aakexr17

0-aakexr18

0-aakexr20

0-sirou

Εμφανίσεις: 35487
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!