Απάντηση Μ. Ρεπούση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Repousi

Εν μέσω αντιδράσεων για την επίμαχη δήλωσή της περί κατάργησης του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση υπεραμύνθηκε εκ νέου σήμερα τη θέση της, αναφέροντας ότι η πρόταση αυτή είναι μέρος της συνολικής πρότασης της ΔΗΜΑΡ, που περιλαμβάνει σειρά μέτρων για το νέο Λύκειο.

Σχολιάζοντας τη σκληρή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας, ο οποίος της καταλόγισε «ιδεοληπτικές αγκυλώσεις» και «συνωστισμό εμμονών», η κ. Ρεπούση είπε πως αν και αναγνωρίζει ότι στις εποχές που ζούμε ο ρόλος της Εκκλησίας είναι σημαντικός, τόνισε ότι το σχολείο δεν πρέπει να θυμίζει κατήχηση.

«Δεν καταλαβαίνω την εμπάθεια του εκπροσώπου Τύπου της Εκκλησίας, όταν απαντά έτσι. Δεν χρειάζεται αυτό. Και δεν σημαίνει ότι η ορθόδοξη εκκλησία, επειδή παίζει ένα σημαντικό ρόλο και γενικώς η Ορθοδοξία στην πρόοδο του ελληνισμού, θα πρέπει να γίνεται κατήχηση. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Θα ταίριαζε περισσότερο ένα μάθημα θρησκειολογίας», είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Μάλιστα, η κ. Ρεπούση εκτίμησε ότι η φράση της απομονώθηκε γιατί «φτιάχνει θεωρίες συνωμοσίας ότι κάποιοι εργάζονται για την καταστροφή του έθνους».

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!