Άνθιμος σε Πρωθυπουργό: ''Η Εκκλησία είναι δίπλα σας''

anthimos samaras

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με τον γνωστό δικό του τρόπο καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, αμέσως μετά τον αγιασμό που τελέστηκε στη ΔΕΘ.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του, προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού αλλά και στα μέλη της Κυβέρνησης.

"Κύριε πρωθυπουργέ, είμαι βέβαιος ότι θα πάνε τα πράγματα καλά. Να ξέρετε ότι η Εκκλησία θα είναι δίπλα σας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ανέφερε: "Είμαστε σε κατάσταση ανανέωσης της ελπίδας μας για το μέλλον. Θα κάνουμε όλοι μας ότι μπορούμε για να συντελέσουμε στην έξοδο από τη δυσφορία."

"Η προτροπή της εκκλησίας προς τους πιστούς είναι υπομονή, αντοχή και στην ψυχή μας να μεγαλώνει η ελπίδα", πρόσθεσε ο χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Επίσης αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, υπογράμμισε ότι "υπήρξε δυσανάλογη κατανομή των συνεπειών της οικονομικής κρίσεως, όμως αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Απ' όσο γνωρίζω όμως, αυτό είναι η πρωτη φροντίδα κυβέρνησης."

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, μετέφερε στον Πρωθυπουργό και μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Εμφανίσεις: 89578
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!