Κορίνθου Διονύσιος: ''Με ζήλο και επιμέλεια να επιζητείτε την μάθηση''

agiasmos-korinthoy

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς ευλόγησε την μαθητιώσα νεολαία του Νομού μας, κατά την προσέλευσή της στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2013-2014.

Συγκεκριμένα, τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού κατόπιν προσκλήσεως των Διευθυντών και των μαθητών τους, κατά σειρά στα παρακάτω Σχολεία: 4ο & 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Βέλου, Γενικό Λύκειο, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) και Γυμνάσιο Νεμέας και Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων καθώς και των Δημάρχων Κορίνθου κ. Αλεξάνδρου Πνευματικού, Βέλου – Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου και Νεμέας κ. Ευαγγέλου Ανδριανάκου.

Ο Σεβασμιώτατος νουθέτησε τους μαθητές, με επιμέλεια και ζήλο να επιζητούν την μάθηση, να παρακολουθούν τα μαθήματά τους ώστε έχοντας αποκομίσει την πρέπουσα Παιδεία, να καταστούν υγιή μέλη της κοινωνίας μας όταν φθάσουν να γίνουν Ακαδημαϊκοί πολίτες και αργότερα περάσουν στην παραγωγή και στον στίβο της ζωής.

Τέλος, ευχήθηκε τόσο στους μαθητές όσο και στους δασκάλους και καθηγητές και τους γονείς των παιδιών καλή σχολική χρονιά ευλογημένη παρά Θεού και καρποφόρα, αποστασιοποιημένη δε από τα ομολογουμένως δυσεπίλυτα προβλήματα των καιρών μας που μπορούν να σκιάζουν αυτή.

Εμφανίσεις: 46327
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!