Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία Σαντορίνης

0-santoriniΜε ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε σήμερα στην ιστορική Μονή Προφήτη Ηλία Σαντορίνης, πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός.

Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, και συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Σύρου Δωροθέου, Παροναξίας Καλλίνικος και ο οικείος Ποιμενάρχης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος.

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο προσωνύμιο του Προφήτου ως «ανθρώπου του Θεού» και με θεολογικό λόγο διεξοδικά είπε ποίες είναι οι τρείς αρετές που έχει ο άνθρωπος του Θεού

Συγκεκριμένα ο κ. Συμεών υπογράμμισε ότι οι τρείς αρετές είναι η βαθιά πίστη, η θερμή προσευχή και η αγάπη για το δίκαιο.

Επίσης ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο και στο λαό που είχε κατακλύσει το Καθολικό και τους αύλειους χώρους της Μονής, η Μονή να συνεχίσει την πορεία της στο χρόνο και η τετάρτη εκατονταετία που αρχίζει από φέτος να είναι γεμάτη από ευλογίες και δώρα του Θεού.

Τέλος συνεχάρη τον κ. Επιφάνιο για το έργο που επιτελεί στην Μητρόπολη του, καθώς και τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Δαμασκηνό για το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει και επιτελεί στη Μονή.

Σημειώνεται ότι τις ημέρες αυτές στην Ιερά Μονή πραγματοποιείτε, επιστημονικό συνέδριο επί τη συμπληρώσεως 300 ετών από της ιδρύσεως της Μονής του Προφήτη Ηλία.

Τέλος αύριο στο Καθολικό της Μονής θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.

0-santorini1

0-santorini2

Εμφανίσεις: 40572
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!