Κορωνείας: ''Όχι στην αγάπη της δύναμης, ναι στη δύναμη της αγάπης''

 φωτογραφία 3

Αθρόα ήταν η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας για να προσκυνήσουν την εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταύρου στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό Εσταυρωμένου Ταύρου.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων με την συμμετοχή πολλών ιερέων. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος είπε το ιστορικό της καθιερώσεως της  εορτής και ερμήνευσε το¨νίκας τοις βασιλεύσι ¨αναφερθείς στην ευλάβεια των τότε και νύν αρχόντων. 

Το πρωί ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και έκανε την Υψωση του Τ. Σταυρού και προέστη της Θ.Λειτουργίας.

Στην ομιλία του τόνισε ότι στο σημείο του Σταυρού συμπυκνώνεται όλη η βασική δογματικά διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Είπε ακόμη ότι ο Σταυρός μας εμπνέει και μας οδηγεί όχι στην αγάπη της δυνάμεως που καταστρέφει αλλά στη δύναμη της αγάπης που οικοδομεί και θερμαίνει. Ο προϊστάμενος του Ναού με τους συνεργάτες του φρόντισαν για την άριστη οργάνωση της Πανηγύρεως.


fl

 

Εμφανίσεις: 45623
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!