Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου στη Μονή Πετράκη

0-Foitites1Την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη επισκέφτηκαν σήμερα μία ομάδα 20 φοιτητών, από την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου.

Τους φοιτητές συνόδευε ο καθηγητής τους Ελπίδιος (Nenad) Milocevic, Καθηγητής Λειτουργικής.

Γνώστης της ελληνικής γλώσσης, μετέφραζε στους φοιτητές στα Σέρβικα, την στιγμή που ο αρμόδιος Ιερομόναχος για τις ξεναγήσεις της Μονής, τους εξιστορούσε ένα σύντομο ιστορικό της.

Έπειτα, είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να προσκυνήσουν λείψανα, που φυλάσσονται στην Μονή, όπως την τίμια κάρα της Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Κηρύκου.

Τέλος, πέρασαν στην Τραπεζαρία της Μονής, όπου ύστερα από ένα μικρό κέρασμα τους μοιράστηκαν βιβλία και το ιστορικό της Μονής στα Αγγλικά.

Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης τους ευχήθηκε :

"Ο Θεός να σας ενδυναμώνει και να σας φωτίσει να πετύχετε  τους στόχους σας και να προοδεύετε χριστιανικώς και εκκλησιαστικώς, εμμένοντες στην πολυτίμητη Ορθόδοξη Παράδοση, η οποία μάλιστα ενώνει αδελφικώς τους Ανατολικούς λαούς και προσφέρει εξαίρετη μαρτυρία και ελπίδα στην ταραγμένη σημερινή οικουμένη, και να επιστρέψετε στο Βελιγράδι με πολλές εμπειρίες από την προσκυνηματική αυτή εκδρομή σας στην Ελλάδα".

0-foitites2

Εμφανίσεις: 41341
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!