Στη Λάρισα γιόρτασαν την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

P9140447

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης, όπου από το 2002 φυλάσσεται σε ασημένια ιερά λειψανοθήκη και μέσα σε περίτεχνο Σταυρό, τεμάχιον του τιμίου Ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου, προς διαρκή ευλογία των πιστών Χριστιανών.

Τόσο στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, όπου εψάλλησαν πανηγυρικά οι Χαιρετισμοί του τιμίου Σταυρού ενώπιον του Τιμίου Ξύλου, όσο και στην Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας, χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, αναφερθείς στην πανηγυρική ομιλία του στην χάρη, την δύναμη και την ευλογία του πανσεβάσμιου ξύλου, του τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και στις πολλές του προτυπώσεις.

Τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς του Θεού του Υψίστου, τους πολυπληθείς χριστιανούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τις εθελόντριες κυρίες και τα νεανικά στελέχη της ενορίας, που καθημερινά εργάζονται ιεραποστολικά και φιλάνθρωπα, για την προώθηση του έργου της Εκκλησίας και την βοήθεια των ενδεών και των πονεμένων, ευχαρίστησαν μέσα από την καρδιά τους τόσο ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νικόδημος, όσο και οι ευλαβέστατοι ιερείς του Ναού, Αιδεσιμολογιώτατοι π.Γεώργιος και π.Αθανάσιος και ταπεινώς ευχήθηκαν ο Τίμιος Σταυρός να ευλογεί να αγιάζει την ζωή και τα έργα όλων των ανθρώπων και να κατευθύνει τα διαβήματα τους στην πνευματική προκοπή, την σωτηρία και την Θέωση.

P9130419

P9140464

Εμφανίσεις: 53318
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!