Παρέμβαση Θεσσαλιώτιδος για την Σχολή Γεωπονίας

thes-kirilos

Τη παρέμβαση του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων προκάλεσε η η μεταφορά της έδρας της Νέας Σχολής Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στη Λάρισα.

Ο Μητροπόλίτης κκ Κύριλλος εμφανώς δυσαρηστημένος με τη πρόσφατη εξέλιξη στο τμήμα Γεωπονίας κάνει εκκληση σε έντονο ύφος προς τον Υπουργό Παιδείας ώστε ο Νομός Καρδίτσας να μη μετράει μόνο πληγές όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η επιστολή του Σεβασμιώτατου έχει ως εξής:

Εξοχώτατε κ. Υπουργέ,Δια της παρούσης επιστολής επικοινωνούμε μετά τήςΥμετέρας εξοχώτητος, ίνα εκφράσωμεν την ειλικρινή αγωνία μας, καθώς και κάποιες σκέψεις όσον αφορά εις το ανακύψαν πρόβλημα της μεταφοράς της έδρας της νέας Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής εις την όμορον πόλιν της Λαρίσης.

Κατ’ αρχάς, όπως λίαν καλώς γνωρίζετε και Υμείς, συμφώνως τω Π.Δ. 83/2013 (Φ.Ε.Κ. 123Α/03-06-2013), παραγράφω 2, άρθρω 7 (Συγκρότησις Σχολών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας) η έδρα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (αποτελουμένη εκ των τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων, Διατροφής και Διαιτολογίας και Τεχνολογίας Γεωπονίας) ορίζεται ορθώς η πολις μας η Καρδίτσα.

Επί πλέον, εάν παρατηρήση κανείς τας σχετικάς συζητήσεις και παρεμβάσεις ως προς το εν λόγω ζήτημα, προκύπτει ότι ουδεμία αναφορά έχει γίνει δια το επίπεδον των τμημάτων της πόλεώς μας και μάλιστα, τεχνηέντως έχει αποφευχθεί η αναφορά εις τον αριθμόν των σπουδαστών των.

Τα τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων, Διατροφής και Διαιτολογίας συγκεντρώνουν τας υψηλοτέρας βαθμολογίας εισαγωγής εις το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και εις αυτά πρόκειται να φοιτήσουν εφέτος περισσότεροι από χίλιοι επτακόσιοι σπουδασταί.

Εν άντιθέσει με το έτερον τμήμα της νέας Σχολής, ήτοι το τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας, εις το οποίον δεν φοιτούν παραπάνω από τετρακόσιοι περίπου ενεργοί σπουδασταί.

Εις το σημείον αυτό δε επιτρέψατέ μοι, ίνα τονίσω ενθέρμως πως η επικειμένη μεταφορά των δύο μεγάλων τμημάτων της Καρδίτσης (Τεχνολογίας Τροφίμων, Διατροφής και Διαιτολογίας) εις την Λάρισαν, εφ  ὅσον βεβαίως αλλάξει η έδρα της Σχολής, δυστυχώς, και το υπογραμμίζω μετά μεγάλης μου λύπης, θα αποδυναμώσει ακαδημαϊκώς και επιστημονικώς την πόλιν μας.

Αρκεταί επιχειρήσεις, αλλά και μονάδαι υγιείας της Καρδίτσης, αι οποίαι μέχρι σήμερον συνεργάζονται αρμονικώς με τα δύο αυτά Τμήματα, θα μείνουν δίχως υποστήριξιν.

Σημειωτέον, δεν λησμονούμε ότι ήδη το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχειρίσεως του Φυσικού Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. μετεφέρθη εις τον Καρπενήσιον.Αλεπάλληλαι αι «πληγαί» δια την Καρδίτσαν, καθώς θα δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα εις την ήδη βεβαρυμένην οικονομικώς επαρχίαν μας.

Προσφάτως, διεκόπη -αδίκως- και η λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων.Δι’ όλους αυτούς τους σοβαρούς λόγους παρακαλούμεν θερμώς την Υμετέραν εξοχότητα, όπως ενεργήσητε τα δέοντα προκειμένου να αποσυρθή η παράγραφος 17 του άρθρου 39 εκ του σχεδίου Νόμου και η έδρα της καινούργιας Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής παραμείνη εις την πόλιν της Καρδίτσης.

Βέβαιοι όντες δια την ταχείαν ανταπόκρισιν εις το ημέτερον αίτημα, ευχαριστούμεν εκ των προτέρων δια το προσωπικόν Σας ενδιαφέρον και την μέριμναν την οποίαν επιδεικνύετε.

Εμφανίσεις: 62724
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!