Κοσμοσυρροή για τον εορτασμό του πολιούχου της Καλαμπάκας

kalampaka0

Με την περιφορά της Ιεράς Εικόνος και Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος και την έλευση στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας όπου ευλογήθηκε ή Αρτοκλασία και εκφωνήθηκε ό πανηγυρικός της ημέρας, συνεχίστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Βησσαρίωνος, πολιούχου της Καλαμπάκας.

Μετά τον Εσπερινό έγινε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου, δια των οδών Βλαχάβα και Τρικάλων.

Στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φερραίου ευλογήθη η Αρτοκλασία και εκφωνήθη ο πανηγυρικός της ημέρας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Στη λιτανεία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηφισίας κ. Κύριλλος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οικείος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και ο Επίσκοπος Ρεντίνης κ Σεραφείμ.

Παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές του Νομού κκ. Βλαχογιάννης , Σκρέκας και Ταμήλος , Ο Αντιπεριφερειάρχης κος Μιχαλάκης , οι Δήμαρχοι Καλαμπάκας και Πάρου κκ. Σακελλαρίου και Βλαχογιάννης , ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Μπουτίνας , Αντιδήμαρχοι , Περιφερειακοί ,Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι .

Αύριο το πρωΐ της Κυριακής  15 Σεπτεμβρίουθα ψαλή ο πανηγυρικός Όρθρος, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Στη συνέχεια θα τελεσθή πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και θα ομιλήσει επικαίρως ο Μητροπολίτης Παροναξίας.

kalampaka

kalampaka1

kalampaka2

kalampaka3

Εμφανίσεις: 87375
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!