Σερρών: ''Πίστη, αγάπη, ελπίδα, οι αρετές που μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια''

IMG 8510

Του Γιώργου Φερδή για τη Romfea.gr

Την Θεία Λειτουργία, ημέρα μνήμης της Αγίας Σοφίας, τέλεσε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ψυχικού.

Πλήθος κόσμου προσκυνούσε από το πρωί τα ιερά λείψανα που βρίσκονταν στο κέντρο του ναού.

Ο Μητροπολίτης Σερρών λίγο πριν την απόλυση, απευθυνόμενος στους ενορίτες, μίλησε για την εορτή της Αγίας με λόγια αγάπης.

«Οι γιορτές της Εκκλησίας μας, είναι η πνευματική αναγέννηση της ψυχής των ανθρώπων» τόνισε ο κ. Θεολόγος και συνέχισε «προσφέρουν δύναμη όταν όμως η προσέλευσή μας είναι με πίστη».

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι «η Σοφία είναι δώρο του Θεού στους ανθρώπους» ενώ υπογράμμισε ότι η Σοφία γεννάει την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη, οι οποίες είναι "αρετές που μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε".

Ενώ έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στην οικονομική κρίση σημειώνοντας ότι «τα μεγάλα ζητούμενα της κρίσεως είναι η Αγάπη, η Ελπίδα και η Πίστη».

Αμέσως μετά, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σερρών για την παρουσία του στους εορτασμούς και τίμησε δια του Αρχιερέα τους δύο συνεφημερίους του ναού της Αγίας Σοφίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης ο οποίος, τιμήθηκε από την ενορία για την άριστη συνεργασία που έχει με τον ναό και την πολύτιμη βοήθεια που έχει προσφέρει.

IMG 8482

 

IMG 8489

IMG 8501

IMG 8529

IMG 8550

IMG 8557

IMG 8568

IMG 8596

IMG 8611

IMG 8623-1

 

Εμφανίσεις: 108750
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!