Λαμπρές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγ. Τριάδος Χανίων

0-ahaniaΜεγάλες ιστορικές στιγμές ζεί από προχθές η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου Χανίων, λόγω της δεύτερης διπλής εορτής της με αφορμή την εορτή της εικόνος της Παναγίας της Τριχερούσης και των Οσίων Πατέρων Γερασίμου του Βυζαντίου καί Ακακίου των νέων ασκητών αλλά καί λόγω της ενάρξεως των εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση τετρακοσίων ετών από την ίδρυση της.

Στόν πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης καί Αλμωπίας κ. Ιωήλ, με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου καί Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού στούς οποίους επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Αμφιλόχιο, τους Πατέρες της Μονής καί άλλων μοναστικών αντιπροσωπειών από διάφορες Μονές της Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωήλ απευθυνόμενος στό πλήθος των προσκυνητών σημείωσε με έμφαση την σημασία της διπλής αυτής εορτής στα σημερινά δεδομένα της ζωής.

Την κυριόνυμη ημέρα της πανηγύρεως τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος τού Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου με την συμμετοχή τών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου καί Κυδωνίας καί Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.

Στό κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του με την γνωριμία του με τους θαυμαστούς Αγίους της Μονής και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου για την πρόσκληση να συμμετάσχει στίς λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής και στην ετήσια σύναξη των αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής της Αγίας Τριάδος.

Τό απόγευμα τής ίδιας ημέρας τελέσθηκε μεθεόρτιος εσπερινός καί κτητορικό μνημόσυνο χοροστατούντος τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου ενώ στο τέλος τιμήθηκε ο αξιότιμος πρώην Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής κ. Αντώνιος Πεζανάκης.

Η Ιερά Μονή προς τιμήν όλων παρέθεσε δείπνο, με την συνοδεία Βυζαντινών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών, από το ωδείο Ιωάννης Μανιουδάκης, υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννου Καστρινάκη στον προάυλειο χώρο της, ενώ με την ευκαιρία της ενάρξεως των εκδηλώσεων για τα τετρακόσια χρόνια αδιάκοπης ζωής της παρουσίασε φωτογραφικό λεύκωμα πού χορήγησε η γνωστή Χανιώτισσα κ. Αννα Γιανούλια - Ξηρουχάκη καί τίμησε με την ευαρέσκεια της Μονής δύο ακόμη ευεργέτιδες της, τις κυρίες Αφροδίτη Καραβάνου και Σταματία Κρομμυδάκη.

Φώτο: Γιώργος Χρηστάκος

0-ahania1

0-ahania2

0-ahania3

0-ahania4

0-ahania6

0-ahania7

0-ahania8

Image

P7120302

120307

120283

Εμφανίσεις: 57326
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!